Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?

Талқылау
Пікір
Ұлжан
07 Маусым, 16

Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру

Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.

Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.

Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.
 

Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
1
Айкөркем
5 жыл бұрын пайда болды

Бризольдің рецепті бар ма?

Браизольдің рецепті қазақша
2
Толқын
7 жыл бұрын пайда болды

Штрудель рецепті бар ма?

1
Жұлдыз
7 жыл бұрын пайда болды

Қысқа әзірлеген салаттар қатып қалса не істеу керек?

3
Майра
7 жыл бұрын пайда болды

Жаңа жылдық салаттар рецепті бар ма?

2
Майгүл
7 жыл бұрын пайда болды

"Цезарь" салатын қалай жасайды?