Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
"Полиция жүгіріп жүргенімде ұстап әкетті": Қазақстанда журналист әріптестерін қолдағаны үшін жауапқа тартылды
Тасқын аяқталған соң кейбір ауылдар басқа жерге қоныстанады – Тоқаев
Алматыдағы автобус апаты: Прокурор сотталушыны 8 жылға бас бостандығынан айыруды сұрады
Ақмола облысында әріптестері жоғалып кетті деп іздеген қыз тұрмысқа шыққан
Түркістан облысында оқушы қызды зорлау оқиғасы: Жергілікті тұрғындар ауылдағы жағдайдың жай-жапсарын айтып берді (видео)
Қазақстанның 11 аймағында жаңадан 20 бөген салынады – Тоқаев
Алматы облысында 25 үй көше сатып алу үшін ақша жинап жүр
"Концерт пен КВН ұйымдастырады": Танымал вайнер Мейіржан Төребаевтың жағдайын әйелі баяндап берді
Қазақ тілі уақыт өте келе этносаралық қатынас тіліне айналады – Қасым-Жомарт Тоқаев
Қытайдың ең үздік лигасында жұдырықтасқан қазақстандық спортшы жеңіліп қалды
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
192
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
250
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Бұл сұраққа эволюциялық көзқарас тұрғысынан жауап берер болсақ, біздің ата-бабаларымыз тамақты тауысып жей алатындай ғана мөлшерде жасаған және бір жегенде барлығын бітірген. Емдәмдік көзқарас тұрғысынан бұл анағұрлым дұрыс саналатын тамақтану әдісі. Біраз уақыт бөлме температурасында тұрып қалған тағамда бактериялар көбейе бастап, қоршаған ортадан түрлі улар түседі. Оған қоса біз жылытқан кезде көп май қолданамыз. Ол пайдалы емес.Сондықтан дайындалған тағамды бірден тауысып жеген дұрыс. Тағамды жылытуға келер болса, мен фикротолқынды пештердің қолданылуына түбегейлі қарсымын. Ол ақуыз құрылымын бұзады, организм оны "бөтен" ретінде қабылдап, ол нашар сіңіріледі. Және тағамның дәмі де жақсара түспейді. Назар аударыңыз: микротолқынды пеште жылытылған тағам мұндай әдіспен жылытқандықтан құрамындағы ылғалдылығы жоғалып, құрғап қалады. Одан да тағамды табада, пеште немесе аэрогрильде жылытқан абзал.