0 интересует 0 не интересует
спросил 06 Май, 16 от Мадина в категории Тағам рецептері
показан 12 Май, 16 от Мейрамгуль

1 Ответ

0 интересует 0 не интересует

"Наполеон" тортының рецепті

Қажетт заттар:

Қамырына:

  • ұн - 700 г
  • жұмыртқа - 1 дана
  • тұз - бір шымшым
  • сары май - 250 г

Креміне:

  • сүт 3,6% - 1 л
  • жұмыртқа - 6 дана
  • қант - 450 г
  • ұн - 4 ас қасық
  • ванилин - 1 қаптама
  • сары май - 250 г

Дайындалуы:

  • Үлкен ыдысқа ұнды елеуіштен өткізіп салып, туралған сары майды саламыз. Жақсылап бөлшектейміз.
  • Стақанға жұмыртқаны салып, үстіне тұз салып, шанышқымен араластырамыз. 250 мл су құямыз.
  • Жұмыртқа қоспасын ұн мен май қоспасына құйып, қамыр илейміз. Қамыр тым тығыз болмауы керек. Бірақ қолға жабыспағаны шарт.
  • Қамырды пакетке салып, жарты сағатқа тоңызытқышқа салып қоямыз.
  • Кремін әзірлеу үшін кәстрөлге сүт құйып, қыздырамыз. 
  • Ыдысқа жұмыртқаны салып, қант, ванилин қосып, бұлғауышпен жақсылап араластырамыз. Ұн қосып, тағы да араластырамыз.
  • 100 мл ыстық сүтті жұмыртқа қоспасына құйып, араластырамыз. Мұнан кейін жұмыртқа қоспасын ыстық сүтке құямыз.
  • Кремді қоюланғанша араластырып тұрып қайнатамыз. Дайын болған кремді оттан алып, суытып қоямыз. Ос уақытта тоңазытқыштан крмеге арналған сары майды шығарып қоюды естен шығармаңыз.
  • Енді тоңазытқаштан қамырды шығарып, бірдей 7-8 бөлікке бөлеміз. Осы уақытта пешті 180°C-қа қыздырып қоямыз. Қаымр бөліктерін жұқалап жайып, әрқайсысын қызып тұрған пеште 6-7 минут көлемінде пісіреміз. 
  • Торт нанының барлығын пісіріп болған соң суытып қоямыз. 
  • Нан суығанша кремнің дайындалуын аяқтаймыз. Жұмсарған сары майды ағаш қасықпен ағарғанша араластырамыз. Оған әбден суыған кремімізді 2 қасықтан қосып, тағы да араластырамыз. 
  • Дайын болған кремді торт нанының әрқайсысына жағып, тортымызды жинастырамыз.
  • Ең соңғы нанды ұнтақтап, торттың бетіне, жан-жағына себеміз.
  • Дайын болған тортты  бір түнге тоңазытқышқа салып қоямыз.
Асыңыз дәмді болсын!

ответил 12 Май, 16 от Еркеназ