0 интересует 0 не интересует
спросил 06 Май, 16 от Айжан в категории Тағам рецептері

1 Ответ

0 интересует 0 не интересует

БАЛДЫ ТОРТ РЕЦЕПТІ

Қажетті заттар:

Қамыры үшін:

  • ұн - 300-500 г
  • қант - 200 г
  • сары май - 100 г
  • бал - 2 ас қасық
  • жұмыртқа - 2 дана
  • ас содасы - 1 шай қасық

Кремі үшін:

  • сары май - 300 г
  • қойылтылған сүт (қайнатылған) - 1 құты
  • грек жаңғағы - 100 г
  • бадам немесе шоколад

Дайындалуы:

  • Отқа төзімді ыдысқа сары май, қант, балды салып, су буында қыздырамыз. Қоспа біртекті күйге келіп, қанты ерігенше 4-5 минут көлемінде араластырып тұрып қықдыру қажет.
  • Ас содасын қосып, араластырып тұрып 1 минут көлемінде қыздырамыз. 
  • Су буынан алып, жұмыртқа қосып, бірден араластырамыз. 
  • Ұн қосамыз да, әбден араласытырамыз. Қамырды 20-30 минутқа тоңазытқашқа салып қоямыз.
  • Дайын болған қамырды ұн себілген үстелге қойып, илейміз. Ұзынша етіп аламыз да, бірдей 8-9 бөлікке бөлеміз. Әр бөлікті дөңгелектеп, ұн себілген тақтаға не тәрелкеге қоямыз. °C температурада қызып тұрған пешке салып, 4-5 минут көлемінде пісіреміз. Осылайша барлық қамыр бөлігін пісіріп аламыз.
  • Пісіруге арналған қалыпты төңкеріп, бетіне ұн сеуіп, қамыр бөлшегін жұқалап жаямыз. Жайылған қамырды қалыптан алмастан, сол күйінде 200 
  • Торттың наны дайын болған соң, кремін жасауға көшеміз. Бөлме температурасындағы сары майды ыдысқа салып, миксермен шайқаймыз. Шайқап тұрып қойылтылған сүтті қосамыз. Кремді әбден араласып, біртекті болғанша шайқаймыз.
  • Нанның қиындыларын, грек жаңғағын блендерде жеке-жеке ұсақтаймыз. Ұсақталған жаңғақтың жартысын ұсақталған нанмен араластырамыз. 
  • Ыдысқа торттың нанын қойып, бетіне крем жағамыз. Үстіне жаңғақ себеміз. Осылайша торт нандары біткенше жалғастырамыз. 
  • Торттың бетіне, шетіне крем жағып, жаңғақ-нан ұнтақтарын себеміз. 
  • Дайын болған тортты шоколадпен не бадаммен әрлейміз. 

Асыңыз дәмді болсын!

ответил 06 Май, 16 от Сандуғаш
редактировать 06 Май, 16