0 интересует 0 не интересует
спросил 27 Май, 16 от Лейла в категории Тағам рецептері

2 Ответы

0 интересует 0 не интересует

Дәмді әрі ерекше торт

БАЛДЫ ТОРТ РЕЦЕПТІ

Қажетті заттар:

Қамыры үшін:

  • ұн - 300-500 г
  • қант - 200 г
  • сары май - 100 г
  • бал - 2 ас қасық
  • жұмыртқа - 2 дана
  • ас содасы - 1 шай қасық

Кремі үшін:

  • сары май - 300 г
  • қойылтылған сүт (қайнатылған) - 1 құты
  • грек жаңғағы - 100 г
  • бадам немесе шоколад

Дайындалуы:

  • Отқа төзімді ыдысқа сары май, қант, балды салып, су буында қыздырамыз. Қоспа біртекті күйге келіп, қанты ерігенше 4-5 минут көлемінде араластырып тұрып қықдыру қажет.
  • Ас содасын қосып, араластырып тұрып 1 минут көлемінде қыздырамыз. 
  • Су буынан алып, жұмыртқа қосып, бірден араластырамыз. 
  • Ұн қосамыз да, әбден араласытырамыз. Қамырды 20-30 минутқа тоңазытқашқа салып қоямыз.
  • Дайын болған қамырды ұн себілген үстелге қойып, илейміз. Ұзынша етіп аламыз да, бірдей 8-9 бөлікке бөлеміз. Әр бөлікті дөңгелектеп, ұн себілген тақтаға не тәрелкеге қоямыз. °C температурада қызып тұрған пешке салып, 4-5 минут көлемінде пісіреміз. Осылайша барлық қамыр бөлігін пісіріп аламыз.
  • Пісіруге арналған қалыпты төңкеріп, бетіне ұн сеуіп, қамыр бөлшегін жұқалап жаямыз. Жайылған қамырды қалыптан алмастан, сол күйінде 200 
  • Торттың наны дайын болған соң, кремін жасауға көшеміз. Бөлме температурасындағы сары майды ыдысқа салып, миксермен шайқаймыз. Шайқап тұрып қойылтылған сүтті қосамыз. Кремді әбден араласып, біртекті болғанша шайқаймыз.
  • Нанның қиындыларын, грек жаңғағын блендерде жеке-жеке ұсақтаймыз. Ұсақталған жаңғақтың жартысын ұсақталған нанмен араластырамыз. 
  • Ыдысқа торттың нанын қойып, бетіне крем жағамыз. Үстіне жаңғақ себеміз. Осылайша торт нандары біткенше жалғастырамыз. 
  • Торттың бетіне, шетіне крем жағып, жаңғақ-нан ұнтақтарын себеміз. 
  • Дайын болған тортты шоколадпен не бадаммен әрлейміз. 

Асыңыз дәмді болсын!

ответил 27 Май, 16 от Гүлсім
0 интересует 0 не интересует

Дәмді әрі ерекше торт

"Наполеон" тортының рецепті

Қажетті заттар:

Қамырына:

  • ұн - 700 г
  • жұмыртқа - 1 дана
  • тұз - бір шымшым
  • сары май - 250 г

Креміне:

  • сүт 3,6% - 1 л
  • жұмыртқа - 6 дана
  • қант - 450 г
  • ұн - 4 ас қасық
  • ванилин - 1 қаптама
  • сары май - 250 г

Дайындалуы:

  • Үлкен ыдысқа ұнды елеуіштен өткізіп салып, туралған сары майды саламыз. Жақсылап бөлшектейміз.
  • Стақанға жұмыртқаны салып, үстіне тұз салып, шанышқымен араластырамыз. 250 мл су құямыз.
  • Жұмыртқа қоспасын ұн мен май қоспасына құйып, қамыр илейміз. Қамыр тым тығыз болмауы керек. Бірақ қолға жабыспағаны шарт.
  • Қамырды пакетке салып, жарты сағатқа тоңызытқышқа салып қоямыз.
  • Кремін әзірлеу үшін кәстрөлге сүт құйып, қыздырамыз. 
  • Ыдысқа жұмыртқаны салып, қант, ванилин қосып, бұлғауышпен жақсылап араластырамыз. Ұн қосып, тағы да араластырамыз.
  • 100 мл ыстық сүтті жұмыртқа қоспасына құйып, араластырамыз. Мұнан кейін жұмыртқа қоспасын ыстық сүтке құямыз.
  • Кремді қоюланғанша араластырып тұрып қайнатамыз. Дайын болған кремді оттан алып, суытып қоямыз. Ос уақытта тоңазытқыштан крмеге арналған сары майды шығарып қоюды естен шығармаңыз.
  • Енді тоңазытқаштан қамырды шығарып, бірдей 7-8 бөлікке бөлеміз. Осы уақытта пешті 180°C-қа қыздырып қоямыз. Қаымр бөліктерін жұқалап жайып, әрқайсысын қызып тұрған пеште 6-7 минут көлемінде пісіреміз. 
  • Торт нанының барлығын пісіріп болған соң суытып қоямыз. 
  • Нан суығанша кремнің дайындалуын аяқтаймыз. Жұмсарған сары майды ағаш қасықпен ағарғанша араластырамыз. Оған әбден суыған кремімізді 2 қасықтан қосып, тағы да араластырамыз. 
  • Дайын болған кремді торт нанының әрқайсысына жағып, тортымызды жинастырамыз.
  • Ең соңғы нанды ұнтақтап, торттың бетіне, жан-жағына себеміз.
  • Дайын болған тортты  бір түнге тоңазытқышқа салып қоямыз.

Асыңыз дәмді болсын!

ответил 27 Май, 16 от Райхан