0 интересует 0 не интересует
спросил 10 Ноя, 16 от Ерке в категории Денсаулық

1 Ответ

0 интересует 0 не интересует

Бұл сұраққа эволюциялық көзқарас тұрғысынан жауап берер болсақ, біздің ата-бабаларымыз тамақты тауысып жей алатындай ғана мөлшерде жасаған және бір жегенде барлығын бітірген. Емдәмдік көзқарас тұрғысынан бұл анағұрлым дұрыс саналатын тамақтану әдісі. Біраз уақыт бөлме температурасында тұрып қалған тағамда бактериялар көбейе бастап, қоршаған ортадан түрлі улар түседі. Оған қоса біз жылытқан кезде көп май қолданамыз. Ол пайдалы емес.Сондықтан дайындалған тағамды бірден тауысып жеген дұрыс. Тағамды жылытуға келер болса, мен фикротолқынды пештердің қолданылуына түбегейлі қарсымын. Ол ақуыз құрылымын бұзады, организм оны "бөтен" ретінде қабылдап, ол нашар сіңіріледі. Және тағамның дәмі де жақсара түспейді. Назар аударыңыз: микротолқынды пеште жылытылған тағам мұндай әдіспен жылытқандықтан құрамындағы ылғалдылығы жоғалып, құрғап қалады. Одан да тағамды табада, пеште немесе аэрогрильде жылытқан абзал.

ответил 10 Ноя, 16 от Жансая