Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
Маңғыстау облысында 42 жастағы әйел бала сатпақ болған
Салтанат Нүкенованың әкесі президентке үндеу жолдады
Алматыдағы хостелде көз жұмғандардың денесі жер қойнына тапсырылды
Қазақстанда тұтынушылық несиенің көлемін шектеу ұсынылды
Алматыда өртенген хостелдің басшысы ұсталды
Ақмола облысында сотталған мұғалімдер мектепте сабақ беріп келген
Алматыда “Сергек” камераларынан бюджетке 27 млрд қаржы түскен
Еуро-2024 іріктеуінде қазақстандық футболшының голы ең үздік деп танылды
"Тұрғындардың денсаулығына пайдалы": Ғалымдар Қазақстанда уақыт белдеуін 1 сағатқа кері шегеруді ұсынды
"Сөйлеуге тыйым салған, мылтық кезеген": ХАМАС тұтқынында болған израильдіктер қандай жағдайды бастан өткергендерін айтты
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
13
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
192
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
12
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
48
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
16
Әртүрлі
249
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Қазақтарда ірімшіктің ақ, сары және қызыл түрі болады. Десе де олардың дайындалуында айтарлықтай ерекшелік жоқ.
Жаңа сауылған жылы сүтті ұйытып, қайнатады. Қайнаған ірімшік қызыл не сары түске айналады. Содан кейін оны сүзіп, дорбаға салады да, күннің көзіне кептіреді. Өйткені кепкен ірімшік бұзылмайды.
Ақ ірімшікті жасау үшін сүтке айран қосып, ірітеді. Кейде ашып қалған, өздігінен ұйыған сүттің айранын сүзіп алады. Ірімшік кеуіп кетпесін десеңіз, дымқыл матамен, содан соң сыртын қағазбен, полиэтилен пленкасымен немесе фольгамен орайды. Матаны тәулігіне 1—2 рет сумен мұқият шаю керек. Сондай-ақ, ірімшік тұрған ыдысқа қант салып, мықтап орауға болады.