Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
"Отбасының мүшесі емес": БҰҰ конференциясында бірқатар елдің президенттері Лукашенкомен суретке түсуден бас тартты
"Сотталушыдан пара алған": Таразда судья Өтешова үш жылға бас бостандығынан айырылды
Алматы облысында құрылатын жаңа қалада екі миллион адам тұратын болады
Ақмола қорығында инспекторлардың туыстары 700 жылқыны заңсыз баққан
"Мен адастым": Өмір бойына сотталған террорист Руслан Күлекбаев жасаған ісіне өкінетінін айтып, көз жасына ерік берді
Павлодарда Ішкі істер министрлігінің курсанттары ауруханаға түсті
Психолог адамдардың не себепті балалық шағын есіне түсіре алмайтынын айтты
Тоқаев БАӘ инвестициялар министрімен келіссөздер жүргізді
Қазақстандық спортшы грек-рим күресінен әлем чемпионы атанды
Шетелдік әуе компаниялар Қазақстанның 13 қаласына шектеусіз ұшу құқығына ие болды
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Қоғам және саясат категориясындағы басқа сұрақтар
Ет қосылған бәлішті қалай жасауға болады?
1
1
1
1
1
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
13
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
192
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
12
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
48
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
16
Әртүрлі
249
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Ет қосылған бәліш
Бұл рецепт бойынша жасаған бәлішіңіздің наны қытырлақ, салмасы шырынды болып шығады. Қалыпқа салу тәсілі бойынша кавказ бәліштеріне ұқсағанымен, ашытқысыз жасалады.
Құрамы
Нанын жасауға:
ұн - 2-2,5 ст.
айран - 1 ст.
өсімдік майы - 2 ас қасық
жұмыртқа- 1 дана
тұз - 0,5 шәй қасық
ас сода - бір шөкім
күнжіт - бетіне себуге
Салмасы:
сиыр еті - 400 грамм
пияз - 2 дана
сарымсақ - 1 тісше
көкшөп - 3 ас қасық
кілегей немесе сүт - 3 ас қасық
тұз, бұрыш - талғамыңыз бойынша
Жасалу әдісі
- Нанды әзірлейміз. Ол үшін жұмыртқаны тұз қосып, жеңіл шайқап аламыз. Оған айран, ас содасын, өсімдік майын қосып, жақсылап араластырамыз.
- Оның артынан ұн қосамыз. Қамыр жұмсақ әрі сәл жабысқақтау (қолға қатты жабысарлықтай емес) болуы тиіс. Қамырды бабына келтіре илеп, 20 минутқа "демалуға" қойып қоямыз.
- Қамыр тынығып болғанша бәліштің салмасын дайындаймыз. Етті, жарты пияз мен сарымсақты қосып еттартқыштан өткіземіз. Еттің майлырақ болғаны дұрыс.
- Қалған пиязды жұқа тілімдерге бөліп, көкшөпті ұсақтап тартылған етке қосамыз (Салмада пияз қаншалықты көп болса, бәліш те соншалықты шырынды болады). Кілегей немесе сүт құйып, тұз бен бұрыш салып, араластырамыз.
- Қамырды бір үлкен жайма етіп жаямыз немесе екіге бөліп, кішірек екі жайма жаямыз. Жайманың қалыңдығы 8 мм-ден кем болмауы керек. Жайманың ортасына салманы салып, тегістейміз.
- Жайманың шетін жинап, ортасына түйістіреміз. Бұл сәтте ескеретін жайт - бәліште еш саңылау болмауы тиіс. Себебі бәліш ішіндегі бөлінген шырын пісу барысында ағып кетуі мүмкін.
- Бәлішті тегістеп, аударып, тегіс және шеңбер болғанша оқтаумен жаямыз. Қалыпқа май жағып, бәлішімізді саламыз. Бәліштің ортасын бу шығу үшін тесіп қоюыңызға немесе шанышқымен бәліш үстін тегістей тесіп қоюыңызға болады.
- Бәліштің бетіне жұмыртқа немесе кілегей жағамыз.
- Үстіне күнжіт сеуіп, пешке 180 градусқа 30 минутқа қойып қоямыз.
- Дайын болған бәлішке су сеуіп, орамал жауып, 15 минутқа қойып қоямыз.
- Енді бәлішті турап, үстелге қойсаңыз болады
Астарыңыз дәмді болсын!