Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
"Ешқашан көрсеқызарлыққа бармауды айтып кеңес беретін": Тоқаев анасымен түскен жылы естелігін бөлісті
Токиода күй шерткен жапон жігіті қазақстандықтарды тамсандырды (видео)
Путин Украинаға ешқандай шартсыз тікелей келіссөздер өткізуді ұсынды
Қазақстанда Аналар күні аталып өтіп жатыр
Алматыда жер сілкінісінің салдары тексерілді
Үндістан мен Пәкістан АҚШ-тың араағайындығымен атысты тоқтатуға келісті
Жүрекке зиян бес өнім анықталды
Қазақстандық түлектердің қашан аттестат алатыны белгілі болды
"Тарихи байланысы шамалы": Зеленскийдің бұрынғы баспасөз хатшысының жазбасы қазақстандықтардың шамына тиді
1972 жылы ұшырылған кеңестік "Космос-482" ғарыш кемесі Жерге құлады
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
191
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
14
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
251
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Тұздың пайдасы
Қанның құрамы мен теңіз суының құрамында көптеген ұқсастықтар бар. Теңіз қырыққабаты сияқты теңіз өнімдерін қолдану - денсаулыққа пайдалы. Мұндай өнімдер табиғи жолмен тұз жетіспеушілігінен арылуға көмектеседі.
Оған қоса тұз сыртқы қолдануда да өз пайдасын тигізеді:
Тұздың зияны
Тұздың зияны өні көп мөлшерде тұтынғанда байқалады. Ол организмдегі жолдарды бітеп, сұйықтық ағзадан шыға алмайды. Соның салдарынан ісіну пайда болып, натрий хлоридінің қалдықтары жинала береді.
Натрий қан қысымын көтереді. Ол гипертония ауруында денсаулыққа зиянын тигізеді. Ауру асқынған жағдайда, адам инсульт алуы мүмкін.
Тұзды көп мөлшерде қолдану бауыр, бүйрек, жүрек ауруларына әкеліп соғады.
Тағамды үнемі тұздап жеу дәм сезу рецепторларының сезімталдығын басып, соның себебінен табиғи тағам дәмсіз көрінуі мүмкін. Егер біраз уақыт тұздан бас тартар болсаңыз, дәм сезі рецепторларының сезімталдығы, тағамның табиғи дәмін сезу қабілеті қалпына келеді. Салаттарға тұздің орнына түрлі дәмдеуіштер мен лимон, сірке су қосуға болады.