Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
Қостанайдағы жарылыстан 3 адам қаза тапты
Астанада ауа райына байланысты оқушылар мен студенттер қашықтан оқытуға жіберілді
"Себебін ешкім білмейді": Ақтөбеде әйел отадан кейін 9 ай бойы комада жатыр
Қызылордада әкімдік жөнделіп қойған жолдарды қайта жөндеуге 1,7 млрд теңге бөлген
"Балаларға арналған ұлттық қор" жобасы: Төлемдерді алу үшін баланың ата-анасы не істеу керектігі айтылды
"Қазіргі сағат денсаулыққа зиян": Ғалымдар бірыңғай уақыт белдеуіне көшудің пайдасын айтты
"Күлпаштың" арқасында күйеуіммен татуластым": Актер Берік Тұрсынбеков өзіне хат жазған бейтаныс әйел туралы айтты
"Бір жарым күн ішінде бүйрегі мен бауыры істен шыққан": Қарағандыдағы ауруханалардың бірінде жас жігіт қарапайым отадан кейін көз жұмды
"Ешқандай кек алу емес": Ішкі істер министрі "Не молчи" қорының өкілі Дина Таңсәрінің үстінен қозғалған қылмыстық іске түсінік берді
Ақтөбе облысында "Ауыл аманаты" жобасы аясында елді мекен 1200-ден астам жаңа жұмыс орны ашылды
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Денсаулық категориясындағы басқа сұрақтар
Қалташадағы шай сапасы жапырақты шайдан нашар ма?
1
1
1
1
1
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
13
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
192
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
12
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
48
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
16
Әртүрлі
249
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Жапырақты шай мен қалташадағы шайдың негізгі айырмашылықтары
Жапырақты шай мен қалташадағы шайдың екеуі де бір шайдан жасалуы мүмкін. Біреуінің жапырақтары түрлі мөлшердегі бөлшектерге ұсақталып, арнайы құрылғы оларды бөліп алып, мұнан кейін олар түрлі өнімге қолданылады. Анағұрлым ұсақтау бөлшектері сумен әрекеттескенде дәмі мен иісін жылдам береді. Неге? Жапырақты ұсақтағанда одан сөл бөлінеді. Одан қаншалықты көп ұсақ жапырақтар шықса, қышқылдану ауданы да соншалық болады. Нәжтижесінде шай да күшті болып демделеді. Қалташадағы шай күшті болуы тиіс. Себебі ол бір ғана шыны шайға, яғни 200 мл суға мөлшерленген.
Жапырақты шайға қарағанда қалташадағы шайдың сапасы анағұрлым төмен болуы мүмкін. Бір қалташа шайда, шамамен, 2 грамм шай бар. Шай қалташасына шынымен де сапасы жақсы шайдың 1 граммын салуы мүмкін. Ал қалған граммын "толықтырғыш" деп атаймыз. Ол да шай, бірақ сапасы төмен. Және сапа нашарлығы жапырақтардан бұрын өсірілген еліне байланысты. Мысалы, екінші граммы Аргентина, Грузия, Түркияда өсірілген шай болуы мүмкін. Ал ол өз кезегінде басқа улимат, басқа құрамы, басқа майлар. Оған қоса шай жапырақтарын жинаудың да атқарар рөлі бар. Қолмен жиналған шайдың еңбегі мен машақаты көп болғандықтан, тиісінше ол қымбаттау болады. Ал жоғарыда атап өткен аргентиналық алқаптарда шайды көбіне арнайы көлікпен жинайды. Алайда беделіне нұқсан келтіргісі келмейтін компаниялар мұндай шайды қолданбайды.