Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
Қазақстанда автокөліктерге жаңа типтегі нөмірлер енгізіледі: Бағалары белгілі болды
Депутат мектептерде телефон пайдалануға тыйым салуды ұсынды
Қазақстандық боксшы қыздар ӘЧ-2025 үздік ондығына енді
"Допқа емес, бюджетке таласады": Депутат футбол клубтарын жекешелендіру жұмыстарын жеделдетуді талап етті
Радикализмнен қорғанудың жолы – иммунитет қалыптастыру: Теріс ағымнан сақтануда сақтануда діни білімнің маңызы қандай
Қазақстандық банктерде “исламдық терезелер” ашу ұсынылды: Ол қалай жұмыс істейді
Блогер Үлкен Алматы өзені жағалауындағы гранит тақталардың ұрланып жатқан сәтін видеоға түсіріп алды
"Қайрат" – "Реал" ойынына билетке сұраныс рекорд жаңартты
Кейбір қазақстандықтар несие бойынша төлемдерін кейінге шегере алады
"Мен адам өлтірдім бе?": Мәжілісте анасын құттықтаған депутат Ардақ Назаров өзін сынағандарға жауап берді
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Денсаулық категориясындағы басқа сұрақтар
Қалташадағы шай сапасы жапырақты шайдан нашар ма?
1
1
1
1
1
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
191
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
15
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
72
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
256
Қаржы кеңесшісі
12
Ойындар
10
Жапырақты шай мен қалташадағы шайдың негізгі айырмашылықтары
Жапырақты шай мен қалташадағы шайдың екеуі де бір шайдан жасалуы мүмкін. Біреуінің жапырақтары түрлі мөлшердегі бөлшектерге ұсақталып, арнайы құрылғы оларды бөліп алып, мұнан кейін олар түрлі өнімге қолданылады. Анағұрлым ұсақтау бөлшектері сумен әрекеттескенде дәмі мен иісін жылдам береді. Неге? Жапырақты ұсақтағанда одан сөл бөлінеді. Одан қаншалықты көп ұсақ жапырақтар шықса, қышқылдану ауданы да соншалық болады. Нәжтижесінде шай да күшті болып демделеді. Қалташадағы шай күшті болуы тиіс. Себебі ол бір ғана шыны шайға, яғни 200 мл суға мөлшерленген.
Жапырақты шайға қарағанда қалташадағы шайдың сапасы анағұрлым төмен болуы мүмкін. Бір қалташа шайда, шамамен, 2 грамм шай бар. Шай қалташасына шынымен де сапасы жақсы шайдың 1 граммын салуы мүмкін. Ал қалған граммын "толықтырғыш" деп атаймыз. Ол да шай, бірақ сапасы төмен. Және сапа нашарлығы жапырақтардан бұрын өсірілген еліне байланысты. Мысалы, екінші граммы Аргентина, Грузия, Түркияда өсірілген шай болуы мүмкін. Ал ол өз кезегінде басқа улимат, басқа құрамы, басқа майлар. Оған қоса шай жапырақтарын жинаудың да атқарар рөлі бар. Қолмен жиналған шайдың еңбегі мен машақаты көп болғандықтан, тиісінше ол қымбаттау болады. Ал жоғарыда атап өткен аргентиналық алқаптарда шайды көбіне арнайы көлікпен жинайды. Алайда беделіне нұқсан келтіргісі келмейтін компаниялар мұндай шайды қолданбайды.