Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Неге ыстық тамақты (шайды) үрлеуге болмайды?

Талқылау
Пікір
Мадина
18 Қазан, 16

Тамақтану кезінде Пайғамбарымыз (Оған Алланың игілігі мен сәлемі болсын) тыйым салған тағы бір нәрсе жақында ғана ғылыми дәлелін тапты.

Адам ағзасында зиянды микробтармен күресетін пайдалы бактериялар өмір сүреді. Солардың бірқатары адамның тамағында (жұтқыншақ) шоғырланған. Адам ыстық асты суыту үшін үрлегенде тамақтағы бактериялар деммен бірге ыстық асқа түседі. Ыстық бумен араласып, әлгі пайдалы бактерияларымыз зиянды бактерияларға айналып, асқазанымызға қайта түседі. Ол гастрит, язва сияқты асқазанның ойық жараларының пайда болуына себепкер болады, сондай-ақ асқорыту жүйелерінің зақымдануына әкеп соғады.

Ал Ибн Аббас (р.а.) былай деген:

«Пайғамбарымыз (Оған Алланың игілігі мен сәлемі болсын) ыдыстың ішіне дем алуға немесе үрлеуге тыйым салды» (Тирмизи, әшрибә 15).

Денсаулық категориясындағы басқа сұрақтар
1
Ерасыл
1 жыл бұрын пайда болды

Шынашақ деген қай саусақ?

1
Admin
1 жыл бұрын пайда болды

Менструалдық цикл дегеніміз не?

1
Nazarkhan
2 жылы бұрын пайда болды

Стресс дегеніміз не?

1
Nazarkhan
2 жылы бұрын пайда болды

Пандемия дегеніміз не?

1
Nazarkhan
2 жылы бұрын пайда болды

Антисептик дегеніміз не?