Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
1972 жылы ұшырылған кеңестік "Космос-482" ғарыш кемесі Жерге құлады
Мамыр айында Қазақстанның бірнеше өңірінде құрғақшылық болмақ
Еуропаның төрт елінің басшысы Киевке атысты тоқтату мәселесін талқылау үшін келді
Жақында Қазақстаннан Түркияға жаңа әуе рейстері ашылмақ
"Орынға таласқан": Астанада орталық мешітте жұма намазының алдында қақтығыс болды
Ұлттық госпиталь Сара Назарбаеваның сырқатына қатысты пікір білдірді
Құрбандарын 45 миллион теңгеге алдап кеткен қазақстандық Польшадан экстрадицияланды
Өскеменде тұрғын үй өртеніп, ондаған адам эвакуацияланды
Жаңбыр жауып, найзағай ойнайды: Синоптиктер 10 мамырға арналған ауа райы болжамын жариялады
Пәкістан әскері Үндістанға қарсы кең ауқымды әскери операциясын бастады
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
191
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
14
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
251
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Протеинді не үшін ішу керек?
Протеинді түрлі мақсатта қолдануға болады:
1. Бұлшықет массасын жинау үшін. Протеин қабылдаумен қатар жүретін қарқынды жаттығулар барысында бұлшықет жылдам қалпына келіп, көлемі ұлғаяды. Нәтижесінде дене сымбаты әдемі болады.
2. Арықтау үшін. Бүгінде адамдар көп тұтынатын тағамдар құрамында көп мөлшерде кездесетін май мен көмірсулар себепті адам денесінде май қабаты пайда болады. Бастысы, Бұл жағдайда протеинді тамақтануда көмірсулардың пайыздық қатынасын төмендетіп, бұлшықет нығаюын ұйымдастыру үшін қажет. Ол өздігінен күш-қуаттың ұлғаюына және жылдам арықтауға алып келеді.
Дәл осы себепті протеинді спортшының түрлі қалауларына қол жеткізуге көмектесетін әмбебап қоспа деп санауға болады.