Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
Талдықорғандық блогер алаяқтың әрекетін әшкерелмеймін деп айыппұл арқалады
Қазақстанда темекі тартатын жасөспірімдер саны күрт өскен
Перизат Қайрат қорының су тасқынына кеткен 1,4 млрд теңге шығыны құжатпен расталмаған – Прокурор
Қазақстандық әріптесінен кешірім сұраған Украина премьері отставкаға кетті
Бейтаныс жігіттерден қорыққан әйел сәл болмағанда Үлкен Алматы өзеніне батып кете жаздады
Forte Bank маркетинг директоры Перизат Қайраттың қорына жарты миллион теңге аударған
Қырғызстанда 21 жастағы қазақстандық боксшы көз жұмды
"Көру қабілетінен айырылуы мүмкін": Ақтөбеде жасөспірімдер арасында төбелес болып, мектеп оқушысының көзіне әйнек кіріп кеткен
"Гүріл мен тарс еткен дауыс естілді": Ақтөбеде аспандағы әскери ұшақ тұрғындарды шошытты (видео)
Үкімет басшысы қоластындағыларға неге дауыс көтермейтінін түсіндірді
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
191
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
15
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
71
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
254
Қаржы кеңесшісі
12
Ойындар
10
Бұл сұраққа эволюциялық көзқарас тұрғысынан жауап берер болсақ, біздің ата-бабаларымыз тамақты тауысып жей алатындай ғана мөлшерде жасаған және бір жегенде барлығын бітірген. Емдәмдік көзқарас тұрғысынан бұл анағұрлым дұрыс саналатын тамақтану әдісі. Біраз уақыт бөлме температурасында тұрып қалған тағамда бактериялар көбейе бастап, қоршаған ортадан түрлі улар түседі. Оған қоса біз жылытқан кезде көп май қолданамыз. Ол пайдалы емес.Сондықтан дайындалған тағамды бірден тауысып жеген дұрыс. Тағамды жылытуға келер болса, мен фикротолқынды пештердің қолданылуына түбегейлі қарсымын. Ол ақуыз құрылымын бұзады, организм оны "бөтен" ретінде қабылдап, ол нашар сіңіріледі. Және тағамның дәмі де жақсара түспейді. Назар аударыңыз: микротолқынды пеште жылытылған тағам мұндай әдіспен жылытқандықтан құрамындағы ылғалдылығы жоғалып, құрғап қалады. Одан да тағамды табада, пеште немесе аэрогрильде жылытқан абзал.