Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
БҚО-дағы су Атырау облысына қарай ағып жатыр – ТЖМ
1 және 3 жасар бала да бар: Шымкентте белгісіз сұйықтықтан 22 адам уланып қалған
Бухгалтерлер құмар ойынға салынған: Алматы облысында полиция қызметкерлері бірлесіп бірнеше жыл 800 миллион теңгедей жымқырған
Атырау облысындағы екі баланың өлімі: Пәтерді өртеді деген күдікті ұсталды
Биыл мектепте соңғы қоңырау бола ма – Оқу-ағарту министрлігі мәлімдеді
"Педофилді босату үшін 2 миллион алған": Талғар сотының бұрынғы судьясы не үшін сотталғаны белгілі болды
"Сенен раушанның иісі шығады": Желі қолданушылары Бишімбаев сотында куәгер болған блогердің сөзінен жасырын мағына тапты (видео)
Мәжілісмендер Қытайдың төтенше жағдай саласындағы заңын зерттейді
Қазақстан секілді бірлігі ұйысқан басқа елді білмеймін – Қазақстан халқы ассамблеясының мүшесі
Су басқан 12 нысанның бәрінде малдар қауіпті аурудан қырылып қалған: Денсаулық сақтау министрлігі жұқпалы аурулардың қаупі туралы айтты
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?
1
2
1
3
2
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
192
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
250
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру
Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.
Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.
Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.