Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
Шымкентте мопед мінген курьер қоршауға соғылып, қаза болды
Маман кез келген жаста өзіңді жақсы сезінудің төрт жолын атады
Байден Трамппен дебатқа түсуге дайын екенін хабарлады
Семейде 25 жолсерікті екі жыл бойы бопсалап келген блогер сотталды
Ақтауда бала бесінші қабаттың терезесінен құлап, мерт болды
Президент мемлекеттік наградалар туралы заңға қол қойды
Тоғыз кәсіпкерді алдап кеткен қазақстандық Ресейден экстрадицияланды
Қазақстанда жұмыртқа бағасы тағы да өзгерді
Статистика: Қазақстанда әйелдер уақытын неге жұмсайды
"Оқушы қыз жүкті емес": Түркістан облысы полициясы жасөспірімді зорлау оқиғасы туралы түсініктеме берді
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?
1
2
1
3
2
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
192
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
250
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру
Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.
Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.
Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.