0 интересует 0 не интересует
спросил 07 Июнь, 16 от Айгерім в категории Тағам рецептері

1 Ответ

0 интересует 0 не интересует

Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру

Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.

Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.

Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.
 

ответил 07 Июнь, 16 от Ұлжан