Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
Қаржы пирамидасы бөліп төлеу арқылы үй алуды ұсынып 500-ден аса адам тартқан
Головкин IBA логотипі бар қолғапқа қолтаңба қоюдан бас тартты
19 адам сібір жарасын жұқтырған: Ақмола облысында екі ауыл карантинге жабылды
"Көпбалалы әкеге қандай жеңілдіктер бар": Айқын мен Жұлдыз бесінші баласын күтіп жүр
Ауыл шаруашылығы министрлігі етті құжатсыз сататындарға қылмыстық жауапкершілік енгізуді ұсынды
Бұрынғы бас санитарлық дәрігер Айжан Есмағамбетова Жамбыл облысы әкімінің орынбасары болды
"Тістері қарайып, шаштары түсе бастады": Балабақшадан тамақтанған 70-тен астам бала қорғасыннан уланып қалды
Алматы облысында жігітті күштеп әскерге әкетіп, артынша психиатриялық диспансерге жақындарының рұқсатынсыз жатқызып тастаған
ЕАЭО елдері арасында әлеуметтік азық-түлік Қазақстанда ең қолжетімді бағада – Үкімет
"Балапан, біз сені күтеміз": Блогер Елдос Калабок әке атанбақ
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?
1
2
1
3
2
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
191
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
15
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
254
Қаржы кеңесшісі
12
Ойындар
10
Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру
Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.
Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.
Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.