Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
Маңғыстау облысында 42 жастағы әйел бала сатпақ болған
Салтанат Нүкенованың әкесі президентке үндеу жолдады
Алматыдағы хостелде көз жұмғандардың денесі жер қойнына тапсырылды
Қазақстанда тұтынушылық несиенің көлемін шектеу ұсынылды
Алматыда өртенген хостелдің басшысы ұсталды
Ақмола облысында сотталған мұғалімдер мектепте сабақ беріп келген
Алматыда “Сергек” камераларынан бюджетке 27 млрд қаржы түскен
Еуро-2024 іріктеуінде қазақстандық футболшының голы ең үздік деп танылды
"Тұрғындардың денсаулығына пайдалы": Ғалымдар Қазақстанда уақыт белдеуін 1 сағатқа кері шегеруді ұсынды
"Сөйлеуге тыйым салған, мылтық кезеген": ХАМАС тұтқынында болған израильдіктер қандай жағдайды бастан өткергендерін айтты
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?
1
2
1
3
2
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
13
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
192
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
12
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
48
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
16
Әртүрлі
249
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
10
Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру
Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.
Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.
Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.