Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
18 рет пышақ тыққан: Оралда ТКШ-ның бұрынғы қызметкері әйелін өлтірді деген күдікке ілінді
"Қудалауды бастады": БҚО-да мектеп меңгерушісі Tik-Tok түсіргені үшін жұмысынан қуылды
Көптоғайда орнатылған шекара қоршауларын қайта бұзып тастады: Желіде видео тарады
Ashyq қосымшасында "қызыл" мәртебеге ие қазақстандықтарды қандай жаза күтіп тұр
6 науқастан Уаз көлігімен тасымалдаған: Петропавлда коронавируспен ауырған екі насқастың өлімінен соң іс қозғалды
Өзінің өлімін қолдан жасап ойнаған блогер бір жыл өткенде қайтыс болды
Таразда 46 жастағы әйелді ұрлап кетті
Нұр-Сұлтан тұрғыны аяқсыз Эвересті бағындырған әлемдегі алғашқы қыз атанды
Таразда оқ жарақатын алған үш бала ауруханаға жеткізілді
Тоғыз жастағы бала мәйітханаға барар жолда "тірілген"
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?
1
2
1
3
2
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
22
Қазақтың салт-дәстүрлері
8
Эссе мен шығармалар жиынтығы
22
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
1
Білім, ҰБТ
195
Денсаулық
168
Махаббат
19
Мерекелер
24
Тарих
45
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
13
Дін
121
Кино мен ТВ
0
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
91
Қазақ әдебиеті
117
Компьютер және интернет
10
Қазақстанның көрнекі жерлері
9
Әлем бойынша
26
Қоғам және саясат
21
Жануарлар және өсімдіктер
48
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
15
Ғылым және техника
21
Сән және сұлулық
54
Заңгерлік кеңес
15
Әртүрлі
116
Қаржы кеңесшісі
11
Ойындар
8
Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру
Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.
Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.
Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.