Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?

Талқылау
Пікір
Ұлжан
07 Маусым, 16

Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру

Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.

Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.

Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.
 

Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
1
Айкөркем
2 жылы бұрын пайда болды

Бризольдің рецепті бар ма?

Браизольдің рецепті қазақша
1
Гүлжанат
3 жылы бұрын пайда болды

Наурыз көженің құрамына кіретін жеті өнім қандай?

2
Толқын
3 жылы бұрын пайда болды

Штрудель рецепті бар ма?

1
Жұлдыз
3 жылы бұрын пайда болды

Қысқа әзірлеген салаттар қатып қалса не істеу керек?

3
Майра
3 жылы бұрын пайда болды

Жаңа жылдық салаттар рецепті бар ма?