Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
"Еден қисық төселген, мүгедектер арбасымен жүруге жағдай жасалмаған": Қостанай әкімдігі ерекше қажеттілігі бар адамға сапасы нашар пәтер берген
Трамп Ресей мен Украинадағы соғысты тоқтата алатынына сенімді емес
6 алтын, 1 күміс: Қазақстандық боксшылар әлем кубогының финалында топ жарды
Әйел күйеуін ұнтақталған чили бұрышымен өлтірген
Қазақстандық үш боксшы әлем кубогын жеңді
Тоқаев Техастағы су тасқынына байланысты Трампқа көңіл айтты
Алматы облысында 6 жасар баланы қағып, қашып кеткен жүргізуші ұсталды
12 қазақстандық спортшы бокстан әлем кубогының финалында жұдырықтасады
Петропавлда Қазақстандағы алғашқы модульдік құтқару станциясы ашылды
Иран көшбасшысы Израильмен қақтығыс басталғаннан бері алғаш рет көпшілік алдына шықты
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
Күрішті қалай дұрыс пісіру керек?
1
2
1
3
2
Cайтқа кіру
Ең танымал
Барлық айдарлар
Мақал-мәтелдер
49
Қазақтың салт-дәстүрлері
14
Эссе мен шығармалар жиынтығы
23
Нақыл сөздер
7
Жұмбақтар
2
Білім, ҰБТ
207
Денсаулық
191
Махаббат
18
Мерекелер
25
Тарих
54
Құттықтау тілектер
39
Сценарий
6
Үйлену тойы
15
Дін
81
Кино мен ТВ
2
Ұстаздарға
13
Танымал тұлғалар
90
Қазақ әдебиеті
121
Компьютер және интернет
17
Қазақстанның көрнекі жерлері
20
Әлем бойынша
38
Қоғам және саясат
70
Жануарлар және өсімдіктер
58
Жұлдызнама және жорамал
17
Түс жору
17
Ғылым және техника
49
Сән және сұлулық
48
Заңгерлік кеңес
17
Әртүрлі
254
Қаржы кеңесшісі
12
Ойындар
10
Күрішті қазанда, табада дұрыс пісіру
Күрішті кәдімгі кәстрөлде, қазанда, тіпті, табада пісіруге болады. Пісірер алдында күрішті 7 рет жуған дұрыс. Мұнан соң күрішке тұзды су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, дайын болғанша 20 минут пісіреді. Егер күріштің жабысқақ болмай, шашылып жатқанын қаласаңыз, онда күрішке суық су құю қажет. Егер жабысқақ болғанын қаласаңыз, ыстық су құю керек.
Күрішті табаға пісіргіңіз келсе, пісірер алдында күрішті майға қуырып алған жөн.
Ал палаудың күрішін дұрыс пісіру үшін күрішті 1 сағатқа суға салып қойған жөн. Палауға күрішін салу керек болған уақытта күріштің суын, төгіп, қазанға салып, бетін 2-3 см жауып тұратындай етіп су құю қажет. Күріш суды толығымен сіңіріп алғанда ғана қазанның қақпағын жабу қажет.