Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

"Зебра" бәлішінің рецепті бар ма?

Салтанат
Жауап қалдырылды: 24 Маусым, 16

Зебра бәлішінің рецепті

Қажетті заттар:

Қамыры үшін:

  • жұмыртқа - 5 дана
  • қант - 2 стақан (360 г)
  • сары май - 100 г
  • қаймақ - 200 г
  • ұн - 250 г
  • ас содасы - 1/3 шай қасық
  • қопсытқыш - 1 шай қасық
  • какао ұнтағы - 2 ас қасық
  • ұсақталған грек жаңғағы не орман жаңғағы
Шоколадты глазурі үшін:
қаймақ - 2 ас қасық
сары май - 50 г
қант - 3 ас қасық
какао ұнтағы - 2 ас қасық
Дайындалуы:
  • Жұмсарған сары майды қанттың жартысымен араластырамыз.
  • Бөлек ыдыста жұмыртқа, қанттың қалғанын араластырып, миксермен шайқаймыз.
  • Май қоспасына жұмыртқа қоспасын құйып, жақсылап араластырамыз.
  • Қаймаққа ас содасы мен қопсытқыш саламыз. Жақсылап араластырамыз. 
  • Қаймақты майлы-жұмыртқалы қоспаға қосып, араластырамыз.
  • Қоспаға елеуіштен өткізілген ұн қоысп, тағы бір мәрте араластырамыз.
  • Қамырды екі бірдей бөлікке бөлеміз.
  • Бір бөлігіне какао қосып, араластырамыз.
  • Пісіруге арналған қалыпты майлап, ұн себеміз.
  • Қалыптың ортасына 2 ас қасық ақшыл қамырдан саламыз.
  • Ақшыл қамырдың ортасына 2 ас қасық қоңыр қамырды саламыз.
  • Осындай кезекпен барлық қамырды саламыз.
  • Пешті 170-180 градуста қыздырып, бәлішімізді 45-60 минут пісіреміз.
  • Шоколадты глазурін әзірлеу үшін кәстрөлді баяу отқа қойып, қаймақ, сары май, какао мен қант саламыз.
  • Барлығын жақсылап араластырып, қант ерігенше қайнатамыз.
  • Глазурьді суытып қоямыз.
  • Дайын болған бәлішті қалыптан алып, бөлек ыдысқа салп аламыз.
  • Бәліштің бетіне шоколадты глазурь құйып, жаңғақ себеміз.
Астарыңыз дәмді болсын!

Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар