Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Қамырды қалай дұрыс илеу керек?

Нұрай
Жауап қалдырылды: 27 Маусым, 16

Бәлішке арналған ашыған қамыр

Қажетті заттар:

  • Ұн - 641 г
  • Маргарин - 29 г
  • Қант - 34 г
  • Тұз - 10 г
  • Ашытқы - 19 г
  • Су - 258 г
Дайындалуы:
  • Ыдысқа 40 градус жылылықтағы су құйып (судың 70%-ын құямыз), суда ерітілген ашытқы қосып, ұнның 60% мөлшерін саламыз. 
  • Барлығын араластырамыз. Ыдыстың бетін қақпағымен не таза орамалмен жабамыз. Мұнан соң жылы жерге қоямыз.
  • Шамамен үш сағаттай уақыт өтіп, ашытқы көлемі екі есе ұлғайғанда, қалған су мен ұнды қосып, қамыр илейміз.
  • Оған маргарин қосамыз. 
  • Қамырды көтерілу үшін тағы да 2,5 сағатқа қоямыз. Осы уақыт ішінде оны 2-3 рет илеп қою керек.

Айман
Жауап қалдырылды: 27 Маусым, 16

Тұшпара қамыры

Қажетті заттар:

  • Бидай ұны - 700 г
  • Су - 260 г
  • Жұмыртқа - 1,5 дана
  • Тұз - 15 г
Дайындалуы:
  • Ұнға 35 градус жылылықтағы су құйып, тұз, жұмыртқа қосамыз. 
  • Қамыр біртекті болғанша илейміз. 
  • Мұнан соң 40 минутқа қойып қоямыз. 

Вареникке арналған қамырдың жасалуы да дәл осындай сипатта. Тек құрамына 25 г қант пен 245 г сүт қосу керек.

Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар