Соңғы ЖАҢАЛЫҚТАР
БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Тоқашты қалай пісіреді?

Тоқаш рецепті
Талқылау үшін сайтқа кіріңіз
Балым
Жауап қалдырылды: 28 Маусым, 16

Мейіз қосылған тоқаш рецепті

Қажетті заттар:

  • қант - 2 ас қасық
  • құрғақ ашытқы - 1 шай қасық
  • жұмыртқа - 1 дана
  • өсімдік майы - 60 мл
  • мейіз - 50 г
  • бидай ұны - 500 г
  • ванильді қант - 1 ас қасық
  • тұз - 1 шымшым
  • сүт - 250 мл
Дайындалуы:
  • Сүтті сәл жылытып аламыз. Қант, ашықтық қосып, араластырамыз. 10 минутқа қалдырамыз.
  • Мұнан соң өсімдік майы, тұз, жұмыртқа, ванильді қант қосамыз. Жақсылап араластырамыз.
  • Қоспамызға ақырындап ұн мен мейіз қосамыз. Қамырды 10 минут бойы илейміз. Ыдысқа салып, бетін тағамдық үлдірмен жауып, жылы жерге 1,5-2 сағатқа қоямыз.
  • Ендігіқ қамырымызды илеп, бірдей 10-12 бөлікке бөлеміз. Оларды тоқаш тәрізді қалыпқа келтіреміз.
  • Тоқаштарымызды пісіруге арналған қалыпқа салып, жылы жерге 30 минутқа қоямыз. 
  • Тоқаштардың бетіне жұмыртқаның сарысын жағып, қант себеміз.
  • Алдын-ала 180 градусқа дейін қыздырылған пешке тоқатраымызды қойып, 20-30 минут пісіреміз.
Астарыңыз дәмді болсын!
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар