БАРЛЫҚ ЖАҢАЛЫҚТАР
Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Тауықты пеште қалай пісіру керек?

Пеште піскен тауық рецепті
Талқылау
Пікір
Перизат
29 Маусым, 16

Пеште пісірілген картоп қосылған тауық

Қажетті заттар:

  • тауық - 1,6-1,8 кг
  • картоп - 1 кг
  • сарымсақ - 2 бас
  • тауық сорпасы - 100 мл
  • лавр жапырағы - 6 дана
  • гүлшетен - 2 бұтақша
  • лимон - 1 дана
  • сары май - 2 ас қасық
  • тұз
  • қара бұрыш
Дайындалуы:
  • Сарымсақтарды екіге бөліңіз. Лимонды бөлшектеп тураңыз. Картопты тазалап, 2 не төрт бөлікке бөліңіз.
  • Тауықтың іші-сыртын қағаз майлықпен құрғатып алыңыз. Тұз бен бұрыш себіңіз.
  • Пештк 160 градусқа қыздырыңыз. Пісіруге арналған қалыпты сары маймен майлап, қалған майды тауықтың төсіне жағыңыз. Тауықты пісіруге арналған қалыпқа салып, айналасына картопты қойып, сарымсақ бөліктерін қосып, тауық сорпасын құйыңыз.
  • Пісіруге арналған қалыпты жұқалтырмен жауып, пешке 1 сағатқа қойыңыз.
  • Жұқалтырды алып, картопты ақырындап араластырыңыз. Қалыпқа гүлшетен жапырақтары мен лимон бөліктерін салып, тағы да пешке 50 минутқа қойыңыз.
  • Пештің қызуын 220 градусқа көтеріп, тауықты тағы да 30 минут пісіріңіз.
Астарыңыз дәмді болсын!
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
1
Айкөркем
1 жыл бұрын пайда болды

Бризольдің рецепті бар ма?

Браизольдің рецепті қазақша
0
Эльвира Тилеубаева
1 жыл бұрын пайда болды

Құрамы: арнайы фунчоза вермешелі; 2-3 қызанақ; 2 сәбіз, пияз; 300 гр фарш (немесе қой еті); 3 болгар бұрышы (үш түсті); аскөк,ақжелкен; сұйық май, тұз, бұрыш, лавр жапырағы; фунчозаға арналған дәмдеуіш;     Көкөністерді әбден тазартып, жақсылап жуамыз.   Олардың барлығын ұзын әрі жіңішке етіп турап шығамыз. Сәбіз үшін үккіш пайдалануға болады.   Алдымен пиязды, кейін қызанақты, етті жақсылап қуырамыз.    Оған фунчозаға арналған дәмдеуішті, бұрышты, лавр жапырағын саламыз.    Болгар бұрышы мен сәбіз езіліп кетпес үшін ең соңында саламыз да, араластырмастан бетін жауып, отты жай басамыз.   15-20 минуттан кейін аскөк пен ақжелкенді салып, 5 минуттан соң, отты өшіреміз.    Шұңғыл ыдысқа фунчоза вермешелін салып, қайнап тұрған суды қоямыз да, 10-15 минут бұқтырып қоямыз.    Дайын болғаннан кейін, фунчозаны 1-2 рет мұздай суға салып, сүзіп аламыз да, құрғақ ыдысқа саламыз.    Оның бетіне дәмқосарды салып, жақсылап араластырып шығамыз, тағы да аздап аскөк салуға болады. 

 

1
Гүлжанат
3 жылы бұрын пайда болды

Наурыз көженің құрамына кіретін жеті өнім қандай?

2
Толқын
3 жылы бұрын пайда болды

Штрудель рецепті бар ма?

1
Жұлдыз
3 жылы бұрын пайда болды

Қысқа әзірлеген салаттар қатып қалса не істеу керек?