Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Тауықты пеште қалай пісіру керек?

Пеште піскен тауық рецепті
Талқылау үшін сайтқа кіріңіз
Перизат
Жауап қалдырылды: 29 Маусым, 16

Пеште пісірілген картоп қосылған тауық

Қажетті заттар:

  • тауық - 1,6-1,8 кг
  • картоп - 1 кг
  • сарымсақ - 2 бас
  • тауық сорпасы - 100 мл
  • лавр жапырағы - 6 дана
  • гүлшетен - 2 бұтақша
  • лимон - 1 дана
  • сары май - 2 ас қасық
  • тұз
  • қара бұрыш
Дайындалуы:
  • Сарымсақтарды екіге бөліңіз. Лимонды бөлшектеп тураңыз. Картопты тазалап, 2 не төрт бөлікке бөліңіз.
  • Тауықтың іші-сыртын қағаз майлықпен құрғатып алыңыз. Тұз бен бұрыш себіңіз.
  • Пештк 160 градусқа қыздырыңыз. Пісіруге арналған қалыпты сары маймен майлап, қалған майды тауықтың төсіне жағыңыз. Тауықты пісіруге арналған қалыпқа салып, айналасына картопты қойып, сарымсақ бөліктерін қосып, тауық сорпасын құйыңыз.
  • Пісіруге арналған қалыпты жұқалтырмен жауып, пешке 1 сағатқа қойыңыз.
  • Жұқалтырды алып, картопты ақырындап араластырыңыз. Қалыпқа гүлшетен жапырақтары мен лимон бөліктерін салып, тағы да пешке 50 минутқа қойыңыз.
  • Пештің қызуын 220 градусқа көтеріп, тауықты тағы да 30 минут пісіріңіз.
Астарыңыз дәмді болсын!
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар