Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Бауырсақты қалай пісіреді? Рецепті бар ма?

Талқылау үшін сайтқа кіріңіз
Индира
Жауап қалдырылды: 10 Тамыз, 16

Бауырсақ рецепті

Қажетті заттар:

  • ұн - 700 г
  • құрғақ ашытқы - 10 г
  • сүт - 1 стақан
  • су - 1 стақан
  • өсімдік майы - 50 г
  • тұз - 1,5 шай қасық
  • қант - 1 шай қасық

Дайындалуы:

  • Сүт пен суды сәл жылытып аламыз. Ыдысқа ашытқы, қант салып, оған сүт пен су құямыз. Араластырып, 15 минутқа қалдырамыз.
  • Үстел бетінде ұн мен тұзды араластырып, ашытқымыз бен өсімдік майын құямыз. Қамыр илейміз. Қамырды үкен ыдысқа салып, бетін құрғақ орамалмен жабамыз. Жылы жерге қойып, 1,5 сағатқа қалдырамыз.
  • Уақыт өткен соң қамырды илеп, тағы да 30-40 минутқа қалдырамыз.
  • Мұнан соң ыдыстан қамырды алып, дөңгелек етіп жаямыз. Қалыңдығы шамамен 0,8 мм болу қажет. Стақанмен дөңгелекшелер кесеміз. Артық қалған қамырды қайта жайып, ромб тәрізді етіп кесеміз.
  • Дайын болған қамыр дөңгелекшелерін үстелге қойып, бетін орамалмен жауып, 20 минутқа қойып қоямыз.
  • Қазанға көп мөлшерде май құямыз. Майды әбден қыздырып алып, оған бауырсақтарды салып, араластырып тұрып алтын түстес болғанша қуырамыз.
Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар