Сұрақтар мен жауаптар
Сұрақ қою

Қиярды қалай тұздау керек?

Талқылау
Пікір
Кәмила
19 Тамыз, 16

Қияр тұздау

Қажетті заттар:

  • қияр - 5 кг
  • аскөк (сабағы) - 5 дана
  • сарымсақ - 10 тісше
  • ақжелкек жапырақтары - 8 дана
  • қарақат жапырақтары - 20 дана
  • тұз
  • лавр жапырағы - 8 дана
  • ашты қызыл бұрыш 
  • қара бұрыш
Дайындалуы:
  • Қиярды тазалап жуамыз. Екі шетін кесеміз. 
  • Оларды кәстрөлге суға салып қоямыз.Оған аскөк, сарымсақ, қарақат жапырағын салып, тұздығын құямыз (Тұздығын дайындау үшін: 1 литр суға 2 ас қасық тұз салып, 2 тәулікке қойып қоямыз).
  • Мұнан соң ішіндегі дәмдеуіштерді алып, тұздығын сүзіп аламыз. Қиярды жуамыз.
  • Зарарсыздандырлған құтларды алып, ішіне қияр саламыз. Оған қосымша жаңа дәмдеуіштер, лавр жапырағы мен бұрыш қосамыз. Тұздықты қайнатып, ыстық күйінде құтыларға құямыз.
Астарыңыз дәмді болсын!

Тағам рецептері категориясындағы басқа сұрақтар
1
Айкөркем
2 жылы бұрын пайда болды

Бризольдің рецепті бар ма?

Браизольдің рецепті қазақша
1
Гүлжанат
3 жылы бұрын пайда болды

Наурыз көженің құрамына кіретін жеті өнім қандай?

2
Толқын
3 жылы бұрын пайда болды

Штрудель рецепті бар ма?

1
Жұлдыз
3 жылы бұрын пайда болды

Қысқа әзірлеген салаттар қатып қалса не істеу керек?

3
Майра
3 жылы бұрын пайда болды

Жаңа жылдық салаттар рецепті бар ма?